Friss hírek

2006.01.17. 19:06

Pénzügyminisztériumi sikerpropaganda

"2006-tól kezdődően végre magunk mögött hagyjuk az elvesztegetett éveket, felépíthetjük a biztonságos, félelem nélküli Magyarországot", írja keden kiadott köuzleményében Domokos László, a Fidesz országgyűlési képviselője.

BAMA

Domokos László szerint: "Sürgősen hozzá kell kezdenünk a költségvetés, a magyar pénzügyi folyamatok rendbetételéhez! A Medgyessy-Gyurcsány-kormány számtalanszor kapott már figyelmeztetést az Európai Uniótól hivatalos és diszkrét formában is. Ennek ellenére nem őszinte, nem vallja be az igazságot pénzügyeinkkel kapcsolatban. A kormány tehát a szavahihetőségét veszítette el; az EU illetékesei már lemondtak arról, hogy ezzel a vezetéssel érdemben együtt lehet dolgozni, ezért várnak ki a választások utánig" - olvashatjuk a közleményben.

Az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának alelnöke hozzáteszi még: "A magyar pénzügyi kormányzat mégis folytatja az államháztartási sikerpropagandát. A tényeket azonban nem lehet letagadni. A 2006-os költségvetésben minden 5 forint közpénzből 1 hitel. Hatalmas a költségvetési hiány, rekordnagyságú a külső és belső adósság, és már a következő évi pénzekből fizetjük az idei évi kiadásokat, vagyis a jövőt éljük fel. A legnevesebb külföldi elemzők fenntarthatatlannak nevezik a magyar pénzügyi helyzetet, és a 2010-es euró-bevezetésben sem bíznak", írja közleményében Domokos László.

A fideszes képviselő végül leszögezi: "Ezen mielőbb változtatni kell! Az új kormányzás, az új gazdaságpolitika nyíltan szembenéz majd a problémával, és a költségvetési bűvészkedések, statisztikai kozmetikázások helyett hozzáfog pénzügyeink rendbetételéhez, a gazdaság átgondolt fejlesztésén keresztül, ami az elmúlt 4 évben elmaradt", olvasható az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága alelnökének kézjegyével ellátott közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!