2006.01.10. 13:50
Forró olaj, éles kések és kokain
Ha hinni lehet Jamie Olivernek, a világhírű tévés szakácsnak, az angol éttermek séfjei elég gyakran nyúlnak a konyhákban egyébként nem használatos alapanyaghoz: a kokainhoz.
Amikor tizennyolc évesen elkezdte a pályáját, ő is mindjárt kapcsolatba került a kábítószerrel, vallotta be a sztárszakács a Sun című angol lapnak. Az egyik tapasztaltabb társa rögtön az első napokban titokzatosan magával hívta a mosdóba, ahol egy adag kokain várt Jamie-re. "Megkönnyíti az esti műszakot", mondta a kolléga. Jamie azonban tartott a szertől, és biztos, ami biztos, inkább lehúzta a vécében. Állítólag azóta sem él a szerrel az immár kétgyerekes családapa. Viszont azt állítja, hogy a legtöbb londoni szakács kokainfüggő. Szerinte az angol főváros éttermeiben iszonyú mennyiségű kábítószer fogy el esténként. "Pedig a forró olaj, az éles kések és a kokain, így együtt hihetetlenül veszélyesek", figyelmeztetett a szakács.
