Friss hírek

2006.01.19. 08:44

Debrecenbe jönnek a finn drukkerek

A finn sporttörténelemben soha nem látott módon különgépet kellett bérelni a lappeenrantai LrNMKY kosárlabdacsapat rajongói részére.

BAMA

A csapatuk csütörtöki, magyarországi megmérettetésére kíváncsi finn szurkolók száma folyamatosan emelkedik és már a kétszázhoz közelít, jelenti a CENA hírügynökség. Még az LrNMKY edzője, Mika Turunen is kissé értetlenül, de roppant büszkén áll a jelenség előtt, hiszen a kirándulás nagyon rövid, a csütörtök reggel Finnországból induló különgép még aznap, közvetlenül a mérkőzés után visszaindul.

A Finnország keleti részén, az orosz határtól nem messze, Dél-Karéliában található, 59 ezer lakosú Lappeenranta város kosárlabdázói 2005-ben megnyerték a nemzeti bajnokságot és elnyerték a Kupát is, és Finnországból elsőként jutottak az Európai Challenge Kupába. Céljuk most Európa legjobb nyolca közé jutni. Nem csoda, hogy a kosárlabda egyre nagyobb népszerűségnek örvend Lappeenrantában.

A mámoros, lelkes rajongók tehát nem tudták tétlenül szemlélni, hogy csapatuk támogatók nélkül lépjen pályára a magyarok ellen. A legfrissebb adatok szerint Debrecenbe 165 szurkoló indul majd a Finnországban fellelhető legnagyobb chartergépek egyikével. A 18 órás magyarországi villámvizit a belépővel együtt fejenként 225 eurójába kerül a finn sportimádóknak. A finn televízió, az YLE is a helyszínre utazik a rajongókkal, és dokumentumfilmet készít az útról.

Nem maradnak el a Debreceni Vadkakasok sem: a visszavágóra szintén egy charterjáratot bérel a magyar csapat, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!