Friss hírek

2006.01.23. 11:38

A Da Vinci-kód a Cannes-i filmfesztiválon

A Dan Brown világsikerű könyvéből nemrég elkészült film lesz az idei Cannes-i filmfesztivál nyitófilmje, jelentették be a szervezők. Az alkotás nem vesz részt a versenyben, vetítését ennek ellenére csak a május 17-i Cannes-i bemutató után kezdik meg a különböző országok mozijaiban.

BAMA

Az olyan sztárokat, mint Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Sir Ian McKellen és Alfred Molina felvonultató filmtől azt remélik az alkotói, hogy ugyanolyan siker lesz, mint az alapjául szolgáló könyv. Az amerikai író thrillerét több mint negyven nyelvre fordították le, és több mint harmincmillió példányban adták el eddig világszerte. Egyedül a katolikus egyház nem lekesedik a műért, amely a Szent Grál körüli titkot elég sajátos felfogásban feszegeti, és a történetet a Vatikán fantazmagóriának titulálta. A könyvben gyakran emlegetett katolikus Opus Dei szervezet a múlt héten azt kérte, hogy a filmet misősítsék csak felnőtteknek ajánlott filmmé, hogy gyerekek ne nézhessék meg. A szervezet szóvivője így indokolt: "A felnőtt nézők képesek elválasztani a valóságot a fikciótól, a gyerekektől azonban nem lehet elvárni, hogy megalapozottan ítéljenek." A film százmillió dollárból készült, és a május 17-i bemutató után elsőként Franciaországban, Japánban, majd Angliában kezdik vetíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!