Friss hírek

2005.12.22. 20:56

Pénzt hoz a Jézuska az Operaházba

Még karácsony előtt megkaphatja a Magyar Állami Operaház 661 közalkalmazottja azt a bérkülönbözetet, amelyet 2003-2004 óta nem tudott nekik kifizetni a munkáltatójuk, mert állami segítség nélkül nem volt rá fedezete.

BAMA

A kormány december 21-én hozott döntése alapján a Magyar Állami Operaház megkapta a 2003-2004-es, közalkalmazotti átsorolásokból adódó, ki nem fizetett bérkülönbözet fedezetét, tudatta csütörtökön az MTI vel az Operaház vezetősége. Így az érintett dolgozók még a karácsony előtti napon felvehetik az elmaradt bérhátralékot. Az augusztusban munkába állt új vezetés a szakszervezettel együttműködve felmérte a bérhátralék pontos összegét, de kifizetésére az intézménynek eddig nem volt fedezete. Az egyeztetések után a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma jogosnak tartotta a bérhátralék kifizetését, ám ehhez a kormány döntését kérte. Hegyi Árpád Jutocsa, az intézmény főigazgatója a kedvező kormánydöntés után úgy fogalmazott: "kezdettől fogva jogosnak tartottuk a Magyar Állami Operaház dolgozóinak követelését. Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk azon, hogy még az idén kifizethessük az összeget. Köszönöm a szakszervezet és az egész társulat együttműködését és türelmét, Müller Péter Sziámi stratégiai igazgató munkáját, valamint a minisztérium támogatását, hogy a 2003-2004-ben felhalmozódott bérhátralékot végre ki tudtuk fizetni. Ez hozzájárul a nyugodt művészi munkához és a Ház belső békéjéhez. Tovább dolgozunk azon, hogy az Operaház modernizációja során a Ház gazdálkodása olyan egyensúlyi helyzetbe kerüljön, melyben hasonló esetek nem fordulnak elő".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!