Friss hírek

2005.11.01. 13:57

Változások Mindenszentek napján

Ideiglenesen a temetői nyitvatartás, a tömegközlekedés és a parkolási rend is megváltozott a fővárosban.

BAMA

A budapesti temetők november 2-ig, szerdáig reggel 7 és este 8 óra között tartanak nyitva. November 3-tól visszaáll a megszokott nyitvatartási rend 7.30-tól 17 óráig. November 2-ig a budapesti temetőkben a temetések szünetelnek, a temetőirodákban november 1-ig, keddig a temetőlátogatók tájékoztatására ügyeletet tartanak 7.30 és 17 óra között. A Budapesti Temetkezési Intézet naponta 7.30 és 17 óra között a 06 80 200 611-es zöldszámon is a látogatók rendelkezésére áll a Halottak Napjával kapcsolatban.

Az Újköztemetőben november 1-jén és 2-án egész nap díjmentes a gépkocsi behajtás. Az Újköztemetőn és a Fiumei úti sírkerten kívül a budapesti temetőkbe nem lehet gépjárművel behajtani október 29. és november 1. között. Rendkívül indokolt esetben, a temető igazgatója vagy megbízottja engedélyével a nagyon idős vagy járóképtelen személyt szállító gépkocsi október 29-től november 1-ig díjmentesen behajthat a temetőbe 7 és 12 óra között. Az Újköztemetőben november 2-ig mikrobuszok segítik a közlekedést. Igénybevételük ingyenes. A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosít a Budapesti Temetkezési Intézet.

Sűrűbben járnak a 3-as, 28-as, 37-es, 42-es, 52-es és az 59-es villamosok. A BKV rendkívüli autóbuszjáratokat is indított a temetők megközelítésére.

A várakozási övezetekben november 1-ig nem kell, november 5-én, szombaton 8 órától 18 óráig kell várakozási díjat fizetni. Ez nem vonatkozik a Budai Vár és a Margitsziget területére, a védett övezetek és a várakozási övezetek területén kívül eső fizető várakozóhelyekre, illetve az őrzött, fizető P+R várakozóhelyekre. Ezeken a helyeken továbbra is a megszokott rend szerint kell fizetni a várakozásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!