Friss hírek

2005.11.23. 09:45

Megint drágábban utazhatunk

Jövő januártól 8-10 százalékkal emelkedhetnek a BKV tarifái, jelentették be kedden egy tanácskozáson. 2006-ra azonban csak egyszeri áremelést terveznek, nyugtatta meg az érintetteket a BKV Rt. vezérigazgató-helyettese.

BAMA

Menyhért László közölte: az egyszeri utazásra használható jegy január elsejétől 185 forintba, a havi bérlet 6.900, a nyugdíjas- és diákbérlet 2.600 forintba fog kerülni. A jövőre tervezett csipkártyás rendszer bevezetésével, amely egyébként 47-68 milliárd forintos költséggel valósul meg, azt reméli a BKV vezetése, hogy a bliccelők felét ki tudják szűrni, mondta Menyhért László. Hozzátette: száz utasból minden tizenkettedik érvényes jegy nélkül utazik, ami a vállalat számára évi négymilliárd forintos bevételkiesést jelent. A BKV vezetése azt is tervezi, hogy a jogszabályok megváltoztatásával növeli az ellenőrök hatáskörét, hogy a jövőben a jegykezelők hatékonyabban léphessenek fel a bliccelők ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!