Friss hírek

2005.11.04. 13:41

Közös koszorúzás a Nemzeti Sírkertben

A Fiumei úti Nemzeti Sírkertben az 1956-os forradalom mártírjaira emlékeztek.

BAMA

A 21-es parcella központi síremlékénél lévő kopjafánál elsőként Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke helyezett el koszorút, az államfő nevében Makk László dandártábornok, a Köztársasági Elnök Katonai Irodájának vezetője, valamint a kormány képviseletében Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára vett részt az eseményen. Virágokkal tisztelgett 1956 hőseinek emléke előtt Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint az 1956-os szervezetek, önkormányzatok, állami hivatalok képviselői is. A négy parlamenti párt képviseletében Herényi Károly, Kosztolányi Dénes, Burány Sándor és Mécs Imre koszorúzott: az MDF, a Fidesz, az MSZP és az SZDSZ politikusai kezet fogtak, és közösen helyezték el virágaikat a kopjafánál.

Mécs Imre, aki a múlt héten nyílt levélben fordult a parlamenti pártokhoz egy közös 56-os tisztelgés szándékával, elmondta, hogy a közös megemlékezés egy sokakban megfogalmazódott gondolat volt, csak az ügy érdekében az első lépés eddig még váratott magára. Hozzátette: ez egy "ad hoc" közös koszorúzás volt, a péntek délutáni, 301-es parcellához meghirdetett összpárti, nem központi megemlékezés előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!