Friss hírek

2005.11.08. 14:00

Aláírásgyűjtést kezd az MSZP

A biztonságos jövő nemzeti minimumának megalkotására november 24-től aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP, jelentette be Hiller István, az MSZP elnöke kedden.

BAMA

Olyan országban akarunk élni, ahol mindenki biztonságban tudhatja magát, ahol mindenki számára kiszámítható a jövő, ahol természetes, hogy vannak nézetkülönbségek és viták, mégis létezik egy minimum, amiben a döntő többség egyetért - indokolta a kezdeményezést a kormánypárti politikus. A párt az emberek véleményét arról szerezné kikérni, hogy egyetértenek-e ezzel az elképzeléssel. Hiller szerint a biztonságos jövő nemzeti minimumának programja hét pillérre, a politikai riválisok tiszteletére, a nyugdíjprogramra, a bérfelzárkóztatásra, a családtámogatási rendszerre, az otthonteremtésre, a foglalkoztatásra és az igazságos közteherviselésre épül.

Arra a felvetésre, miszerint a most bejelentett program nem sokban különbözik Orbán Viktor Fidesz elnök hétfőn javasolt garanciatörvényétől, az MSZP elnöke elmondta: egy szabad és igazságos Magyarország megteremtését akarják, és ha egy tőlük eltérő politikai erő képviseli ezt a nézetet, örömmel várják a támogatását. Az aláírásgyűjtésnek egyébként nincs megszabott határideje, s elképzelhető, hogy később törvényjavaslat lesz a programból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!