Friss hírek

2005.08.31. 16:44

Holnaptól tízzel több éjszakai buszjárat Budapesten

Szeptember 1-e éjszakától a BKV Rt. az eddigi 19 helyett 29 éjszakai buszjáratot közlekedtet új hálózatán, melynek hossza megduplázódott (a 220 km-es hossz 444 km-re növekedett) lényegesen több városrészt bekapcsolva.

BAMA

A gerincháló a Belvárost keresztezi és a végállomások a városhatárhoz közel találhatók. A kelet-nyugati irányban közlekedő járatok a Rákóczi úton, míg az észak-déli járatok a Kis- és a Nagykörúton viszik az utasokat. Több csomópontban úgy alakították ki a csatlakozást, hogy a két különböző irányból érkező autóbusz bevárja egymást. A 69-es autóbuszok, valamint holnaptól a 969-es buszok is mindkét irányban terelőúton járnak, mert Pécelen a Kovács utcát a Ráday Gedeon téri körforgalmú csomópont építése miatt lezárták. Holnaptól a Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) egyesített bérletével már lehet utazni, melyekhez a BKV, a MÁV és a Volánbusz pénztáraiban juthatnak hozzá. Ugyancsak holnaptól ismét jár az átkelőhajó Megyer és Pünkösdfürdő között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!