Friss hírek

2005.06.14. 13:48

Június végéig kötelező a parlagfűmentesítés

Szerdán életbe lép az új növényvédelmi törvény.

BAMA

A törvény előírja, hogy a parlagfűmentesítést június 30-ig kell elvégezniük a földtulajdonosoknak – figyelmeztettek a kedden délelőtt tartott Fővárosi Parlagfű Szakmai Napon. A gyomosan maradt területeken a hatóság a tulajdonos értesítése nélkül is elvégeztetheti a kaszálást, - a tulajdonosra ezután kiróják ennek költségét, megfejelve a bírsággal. A Földhivatal korábbi adatok alapján előrejelzést és helyszíni ellenőrzést is végez.

Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes a Fővárosi Parlagfű Szakmai Napon elmondta, a Fővárosi Közgyűlés 1995-ben hozta létre a Parlagfű Programot, amelyet 2001-ben öt évre meghosszabbított. A Program keretében elsősorban a főváros tulajdonában, kezelésében lévő zöldfelületeket gondozzák. Budapest zöldfelületének csupán kis része, a 32 ezer hektárból mintegy 2000 hektár a Főváros tulajdona; hasonló nagyságú a többi önkormányzat birtoka, a többi más ingatlantulajdonosé. A Fővárosnak sem a kerületi önkormányzatok, sem a magántulajdonú területeken nincs jogi hatásköre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!