Friss hírek

2005.06.13. 14:49

Digitalizálják a fővárost

Az infokommunikációs eszközök és az elektronikus szolgáltatások széles körű elterjesztésére kötött megállapodást a főváros és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

BAMA

Az együttműködés célja, hogy a nemzeti fejlesztési terv második részében fontos, jelentős forrásokkal finanszírozandó fejezetként jelenjen meg a digitális alapú városüzemeltetés és a papír nélküli eKözigazgatás megvalósítása. Tervek szerint hamarosan kialakítják Budapest egységes digitális térképét is, amely a tájékozódás mellett a közműfelújításokban is segít. Kovács Kálmán elmondta: jelenleg 98 eMagyarország pont van Budapesten, ám ezek számát 131-re növelik. A fővárosban jelenleg 300 vezeték nélküli pont van, amelyek közül 86 ingyenes használatú. A fejlesztéseknek köszönhetően Kovács Kálmán szerint három éven belül az egész városban lehet majd vezeték nélkül ingyen internetezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!