Friss hírek

2005.03.05. 11:00

Épül a metró a Keletinél

Március 6-tól teljesen lezárják a Baross tér Keleti pályaudvar előtti részét. Az autósoknak jelentős torlódásokra kell számítaniuk. A buszmegállók is új helyre kerülnek.

BAMA

Új aluljárót és új kijáratot építenek a 2-es metró már meglévő Baross téri állomásához. 37 ezer köbméter földet emelnek ki, 36 ezer tonna vasbetont használnak majd fel, 700 tonna acélrudat építenek be.

Forgalmi változások júniusig:
- A Kerepesi útról megszűnik a Thököly út felé jobbra kanyarodó két forgalmi sáv. A Rákóczi út irányába közlekedők csak egyenesen folytathatják útjukat.
- A Rákóczi útról a Kerepesi útra a megszokott négy helyett csak két forgalmi sávban haladhatnak tovább az autósok, és megszűnik a Thököly út felé balra kanyarodó két sáv.
- A Rákóczi útról a Thököly útra, a Baross teret balról kerülve, a Rákóczi útról közvetlenül lehet ráhajtani, a két belső forgalmi sávból.
- A Rottenbiller utcából nem lehet a Baross tér felé balra fordulni.
- A Kerepesi út forgalma két forgalmi sávon a Baross tér déli oldalán, míg a Rákóczi út forgalma a Baross tér északi oldalán halad.

Megváltozik a buszmegállók helye is:
- A 7A a Rákóczi úton érkezik a Baross térre és az egykori villamosvágányok helyén kialakított végállomásnál áll meg. A fel- és leszállás után a busz beáll a 7-es Buda felé haladó megállójába, majd a Rákóczi út felé egyenesen továbbhaladva hagyja el a Baross teret.
- A gyors 73-as és a 173É a pályaudvar előtti járdán kialakított végállomásról indulva a Thököly úton és a Keleti pályaudvar melletti megállóhelyen is megáll. A Nefelejcs utcai megálló megszűnik.
- A 67V a Thököly úton halad, a Nefelejcs utca után a Keleti pályaudvar előtt, az ideiglenesen kialakított végállomáson áll meg.
- A Pólus-busz a Thököly úton éri el a Nefelejcs utca és a Bethlen Gábor utca közötti végállomását, majd megfordul, s a Thököly úton a Keleti pályaudvar melletti megállóhelyen is megáll.
- A 78-as a 7-es Buda felé haladó megállója mögött kialakított végállomáson áll meg.
- A 78É a Rákóczi úton érkezik a Baross térre és a Rottenbiller utcánál a villamosvágányok helyén kialakított megállóhelyen áll meg. A járatra a Keleti pályaudvar melletti megállóhelyen is felszállhatnak utasaink. A Thököly út felöl érkező 78É Buda felé a 78-as végállomásán áll meg.
- Eredeti helyen maradnak a 7-es, a gyors 7-es és a gyors 173-as buszok, a 80-as troli és a 45É éjszakai busz megállóhelyei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!