Friss hírek

2005.01.20. 10:11

Újraszabályoznák a parkolási rendet

Egy cég szedjen Budapesten parkolási díjat és az egész városban egységes elveken nyugvó szabályozás legyen, s pénzt csak a kínálatot meghaladó kereslettel rendelkező közterületeken szedjenek - hangzott el a fővárosi önkormányzat városrendészeti bizottságának szerdai ülésén.

BAMA

Danielisz Béla, a testület elnöke  elmondta, hogy áttekintették a közlekedés és a parkolás problémáját, amit ma már sokkal inkább rendészeti, mint közlekedési gondnak tekintenek.

A szocialista politikus közölte, hogy az önkormányzat készülő új parkolási rendeleténél alapelvnek javasolják, hogy az egész városban egységes elveken nyugvó szabályozás legyen, s pénzt csak a kínálatot meghaladó kereslettel rendelkező közterületeken szedjenek.

A szabályozásnál elsősorban a lakossági parkolási igényeket támogatják, ezt követné a rövid idejű, ügyintéző jellegű, végül pedig a tartós munkahelyi parkolás. Szorgalmazzák, hogy az autósok elsődlegesen ne a közterületeken tárolják járművüket, illetve hogy a parkolási bevételek egy részét e szolgáltatás fejlesztésére költsék.

Danielisz Béla "példátlannak, arcátlanságnak" tartja, hogy a parkolási kérdéseket tárgyaló bizottsági ülésen nem jelent meg a parkolási díjat szedő három cég képviselője. Mint mondta, ez a hozzáállás is azt bizonyítja, hogy radikális változtatásokra van szükség e területen.


 

 

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!