Friss hírek

2005.01.14. 15:50

Példaértékű a magyar mentőcsapat

Az Európai Unió koordinátora kiemelte a magyar mentőcsapat Srí Lanka-i munkáját.

BAMA

Az Európai Unió Tanácsának Polgári Védelmi Munkacsoportjának ülésén a földrengés és szökőár helyszínre küldött francia koordinátor tökéletesnek és példaértékűnek minősítette a Srí Lankára kiutazott magyar egészségügyi mentőcsoport munkáját. A koordinátor tájékoztatása szerint Olaszország, Franciaország és Magyarország szinte azonnal jelent meg segély- vagy egészségügyi csoportjával a katasztrófa helyszínén, ahol szoros együttműködésben, jól szervezetten tevékenykedtek.

A mentőcsapat december 28. és január 7. között vett részt a sérültek ellátásában, a fertőző betegségek megelőzésében és a segélyadományok elosztásában a szökőár sújtotta Srí Lanka délnyugati részén fekvő Galle városában. A belügyminiszter, Lamperth Mónika pénteken "Bátorság Érdemjelet" adományozott a mentőcsoport tagjainak.

Közben a magyar konzuli szolgálat is megszüntette az állandó személyes képviseletet Phuket szigetén, a közeljövőben a tagállamok közös "EU-standot" működtetnek Phuket városban a városházán, amely az érdeklődő magyar állampolgárokat a bangkoki magyar nagykövetséghez irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!