Friss hírek

2005.01.08. 08:54

Megszépül az Erzsébet tér

Konferenciaterem és kávézó is helyet kapna az Erzsébet téri volt buszpályaudvar épületében. A leendő Magyar Design Központ alapkőletételét májusra tervezik.

BAMA

Az épületet évekkel ezelőtt lezárták. A Reggel munkatársai és építészek kedvéért nyitották ki néhány órára. A volt buszpályaudvar épületében belül mintha megállt volna az idő. A földszinti váróban még leolvashatók az úti célok a jegypénztárak ablakain. Itt vannak még a padok, amelyeken a várakozók ültek. Ezeket, hasonlóan több más berendezési tárgyhoz, ipari műemlékké nyilvánították.
Az emeleti irodák egyikében szétdobált prospektusok, hivatalos levelek. A főnöki szobában padlószőnyeg növeli a luxust, de az ablakok egyike-másika már berepedt, a plafon is beázik.
A kíváncsi építészekkel együtt felmegyünk az egykori kocsiállások fölé, amely átjárást biztosít a József Attila utcai oldalon álló épület felé. Itt még működik egy utazási iroda. Dolgozói meg is lepődnek érkezésünkön, de mégis körbevezetnek. Tudják, innen lassan költözniük kell. Talán épp a főnök asztala helyén lesz a majdani kávézó pultja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!