Friss hírek

2005.01.06. 13:23

Elkészült a Sorstalanság című film

Elkészült a Sorstalanság című film; az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre azonos című regénye alapján készült alkotás a bemutatóra vár - jelentette be Gréczy Zsolt, a produkció sajtófőnöke csütörtökön Budapesten.

BAMA

"Végre itt vagyunk annál a pillanatnál, amit annyira vártunk" - mondta Koltai Lajos rendező a Hollywood Multiplex Duna  Plázában, ahol az alkotók jelenlétében húszperces, a film  részleteiből összeállított válogatást vetítettek le a sajtónak. 

A vetíthető kópia a jövő hét végére készül el - közölte az első  filmjét rendező Koltai Lajos, "vizuális utazásnak" nevezve az  alkotást, amely úgy fejti meg a holokauszt "rejtelmeit", hogy  vizuálisan követi egy lélek útját.
A korábban Oscar-díj jelölést kapott operatőr azt mondta:  "árkokkal színesített út" vezetett a film elkészültéhez, de most már  az a meggyőződése, hogy a nehézségekkel együtt "ezt csak így  lehetett megjárni". 

Kiemelte: kezdettől fogva tudta, hogy csak Nagy Marcell, a  főszereplő Köves Gyurit alakító fiú lehet az, akivel ezt a  történetet végig szeretné mondani. 
Koltai Lajos azt mondta, nem az volt a cél, hogy a szereplők, a  színészek éppen olyanok legyenek, mint azok a valóságos emberek,  akikre Kertész Imre emlékezik. A szavak, az irodalom által  megteremtett alakokat kellett életre kelteni - fejtette ki,   hozzátéve, az író a film láttán megjegyezte, nem ilyenek voltak a  valóságos személyek, de a színészek alakítása fantasztikus. 

A rendező arról beszélt: az utolsó pillanatig azt érezte, a  filmbe mindenki, még a komputeres eszközöket kezelő szakember is  "belerakta" szívét-lelkét, mindenki szeretettel volt a film iránt. 

Nagy Marcell egy interjúban szintén arról szólt, hogy a forgatás  során végig szeretetet érzett, mindenki támogatta, "tényleg, ha volt  három perc szünet, dobták rám a kabátot, hozták a meleg teát". 
A fiú, akinek ez már a második játékfilmje - előzőleg A Pál  utcai fiúk című olasz-magyar tévéfilmben szerepelt -, azt mondta: a  kosárlabdázás és a fotózás a szenvedélye; nem álmodozik egy karrier  kezdetéről, nem szeretné, ha a film bemutatásával megváltozna az  élete.   
   
A film zenéje, amelyet az Oscar-díjra jelölt olasz Ennio  Morricone komponált, az EMI gondozásában január 13-án kerül a  boltokba. A Sorstalanságot a február 1-jén kezdődő 36. Magyar  Filmszemlén láthatja először a közönség; a film február 10-én kerül  a mozikba.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!