Friss hírek

2005.01.21. 10:02

Angyalföld: közel egy milliárd forint felújításra és fejlesztésre

A XIII. kerület képviselő-testülete elfogadta a 2005. évi beruházási (felújítási) programot. Az önkormányzat az idei felújítási és fejlesztési feladataira vonatkozó költségvetési javaslatban összesen 19 feladat megvalósítását tervezi, 958 millió forint értékben.

BAMA

Jelentős a Szegedi úti Szakrendelő korszerűsítés-rekonstrukciója, amely 2004-ben kezdődött el, ez évben 475 millió forintot költenek rá.

Megvalósulhat a fővárosi védettséget élvező Németh László Gimnázium befejező üteme (125 millió forint), elkezdődhet az Újpalotai úti Sporttelepen új kiszolgáló épület építése (15 millió forint, a befejezése 2006-ban várható).

Elindulhat a Csata utcai Sportcsarnok akadálymentesítése (több mint 23 millió forint), a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborban egy 90 férőhelyes korszerű, fűthető kőépület építése, és az ebédlő homlokzati üvegfalának cseréje (95 + 10 millió forint).

Ez évben sor kerülhet az új Nappali Melegedő megépítésére a Szabolcs utcában, belső bútorzattal, berendezéssel (22 millió forint).

Három intézményben nyílászárók cseréjére kerül sor (Gyöngyösi stny. Bölcsőde, Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gyöngyszem Napközi Otthonos Óvoda), összesen 30 millió forint értékben.

Ez évben is folytatódnak az intézményekben a melegítő-, illetve főzőkonyhák korszerűsítése. A korszerű HACCP rendszer bevezetése teljes körű építészeti, épületgépészeti és elektromos munkákkal együtt történik meg a Hétszín, a Madarász és a 4. sz. Óvodákban, az Újpalotai úti Idősek Klubjában, valamint a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában, összesen 87 millió forintért. Szerepel továbbá a tervek között a Tüzér utcai óvoda, a Csata Utcai, a Gárdonyi Géza, a Hegedűs Géza és a Vizafogó Általános Iskola, valamint a Berzsenyi Gimnázium vizesblokkjának felújítása (összesen több mint 76 millió forint).

 

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!