Friss hírek

2005.01.06. 08:51

A magyar protestánsok és a Lions-klub is adományokat gyűjt

A katasztrófa-sújotta Dél-Ázsiának segítenek az oroszlánok is: a magyar Lions-klubok rendezvényeik bevételét a szökőár károsultjainak megsegítésére ajánlják fel. A szombati Lions-bált is a segítségnyújtás jegyében rendezik.

BAMA

Minden Lions-bál, minden Lions-rendezvény jótékony célú rendezvény.

A bál nyereségét meghatározott jótékonysági célra kívánjuk felhasználni - mondta el Radnainé Dr. Fogarassy Katalin, a Lions-kabinet programigazgatója. Ebben az évben is a debreceni Lions Szemészeti Klinika műszerparkját kívánjuk bővíteni, hiszen a Lions a vakság elleni küzdelemről szól elsősorban, mindenütt a világon. 1917-ben Amerikából indult, és ez a világ legnagyobb karitatív szervezete. Sajnos, az élet közbeszólt, és egy olyan természeti katasztrófa sújtotta a Földünket, és azt gondolom Európát is, hiszen közvetetten, de ez minket is érint. A Lions-kabinet rendkívüli ülésen döntött, és mindent alárendeltünk ennek a tömegkatasztrófa helyzetnek, hogy mi is hozzátegyünk valamit a javítás érdekében. Ezzel a bállal minden nyereség és minden fillér erre fog menni.

Úgy fogjuk ezt megoldani, mert nagyon sok médiumban már elhangzottak olyan kérdések, hogy de biztos, hogy oda kerülnek-e a forintok, és biztos-e, hogy megfelelő helyre kerülnek a forintok? Szeretném elmondani, hogy a Lions, miután világszervezet, nemzetközi karitatív szervezet, tehát a magyarországi Lions-kabinet a délkelet-ázsiai Lions-kabinetnek fogja küldeni a pénzösszegeket, hiszen ők tudják helyi szinten a legjobban, hogy mire kell költeni ezt a pénzt.

A Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház is közös, országos adománygyűjtő akciót szervez a szökőár károsultjainak megsegítésére. A felajánlással az egyházak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet délkelet-ázsiai munkáját támogatják. A református egyház eddig 10 millió, az evangélikus pedig 5 millió forinttal támogatta a katasztrófa-sújtotta térséget.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!