Friss hírek

2004.12.21. 16:12

Tízezer gyermek karácsonya - Göncz Kinga

A "10.000 gyermek karácsonya" elnevezésű jótékonysági akció hozzájárul ahhoz, hogy a karácsony a rászoruló gyermekek számára is igazi örömöt jelentsen - mondta Göncz Kinga, ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter, az akció budapesti záró gáláján.

BAMA

Az akció szervesen illeszkedik egy nemzetközi mozgalomba, amelynek alapgondolata az volt, hogy gyermekek készítsenek ajándékot  gyermekeknek - mutatott rá Göncz Kinga, a rendezvény fővédnöke  megnyitó beszédében.

A Belügyminisztérium Duna Palotában, a Hajnalcsillag Missziós  Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány által  szervezett rendezvényen a rendvédelmi szervek dolgozóinak árvái,  valamint rászorulói közül 180 kisgyermeknek kapott cipősdobozba  csomagolt ajándékot.

A Hajnalcsillag Missziós Alapítvány tíz éve ajándékoz rászoruló  gyermekek számára karácsonyi ajándékot azzal a céllal, hogy azon  családok számára is öröm legyen ez az ünnep, akik igen nehéz anyagi  körülmények között élnek - hangzott el az ünnepélyen.

Az "Operation Christmas Child" nevű nemzetközi mozgalom -  amelynek része a magyarországi akció - ebben az évben körülbelül 6,5  millió csomag szétosztást tűzte ki célul a világ 95 országában.  Magyarországon körülbelül 30.000 gyermek megajándékozása volt a cél.

Mint a gála műsorvezetője elmondta: az ünnepi díszbe öltöztetett  cipősdobozok az egész világon mindenütt a szeretetnek és az egymás  elfogadásának jelképei.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!