Friss hírek

2004.12.14. 17:33

Tizedével csökkent a gyógyfürdők vendégforgalma

A Vidámpark után a gyógyfürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. is módosítani kényszerült a költségvetését. Nem engedi el a Főváros a József krt. 2. alatti társasház fennmaradó tartozását.

BAMA

A Vidámpark után a gyógyfürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. is módosítani kényszerült a költségvetését. Amint arról csütörtökön a tulajdonosi bizottságot tájékoztatta, a rossz idő miatt a fürdők forgalma 9, a strandoké pedig 32 százalékkal esett vissza idén az előző évihez képest.

A forgalomcsökkenéshez emellett nagyban hozzájárult az egészségbiztosító szigorúbb felírási rendje és a Rudas bezárása is. Ugyanakkor eladták a Pascal strandot, ami a bevételek jelentős növekedését okozta.

A módosított költségvetés szerint tehát az éves vendégszám 4.152 ezer főről 3.800 főre csökkent, míg az összes bevétel 5.772 millió forintról 6.204 forintra, míg a működési költség 5.672 millió forintról 5.912 millió forintra emelkedik, az adózás előtti eredmény pedig 123 millió forintról 315 millióra nő.

A bizottság döntése szerint nem engedi el a Főváros a József krt. 2. alatti társasház fennmaradó tartozását. Az évek óta húzódó ügyben a bíróság döntése értelmében a ház mintegy öt és félmillió forint közterület-használati díjjal tartozott az önkormányzatnak azért, mert a ház felújításához szükséges állványzaton hirdetést helyeztek el.

A bíróság a használati díjon felül a kamatok és a perköltség megfizetésére is kötelezte a társasházat. A ház bankszámlájára bejelentett inkasszó, és a közös képviselő által csekken befizetett összeggel a társasház kifizette a tőke összegét. A társasház a kamatok és a perköltség elengedéséért folyamodott a bizottsághoz, amit a testület elutasított.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!