Friss hírek

2004.12.21. 17:30

Magyar trolibuszok futhatnak majd két olasz nagyvárosban

Ha Nápoly festői városára gondolunk, nem feltétlenül a magyar trolibuszok jutnak az eszünkbe. Pedig juthatnának! Merthogy ott is megjelentek a magyar járgányok.

BAMA

Mivel közlekednek Nápoly városában? Magyar trolibusszal. A Ganz Transelektro Nápoly egyik elővárosi garázsában 10 darab trolibuszt adott át a dél-olasz Campania tartomány képviselőinek. A járművek menetvonala Nápolyból a külvárosig halad.

Azért esett a választás a magyar trolibuszra, mert a városban környezetvédő, felsővezetékkel üzemel, de egyben dízel troli is. Két lelke van, ahogy az olaszok nevezték el, ez egy duobusz.

Ez a jellegzetesség nyerte meg az olaszokat nemcsak Nápolyban, hanem Rómában is. Az olasz főváros 40 darab ilyen magyar trolibuszt vásárolt, ráadásul csuklósat - mondta el a Krónikának Nápolyból Dunai Zoltán, a Ganz Transelektro igazgatója.

Rómában még nem működnek a magyar trolik, az önkormányzat késésben van, még nem készült a most télre ígért felsővezeték kiépítése. A magyar trolibuszokra azonban nagy az igény, megoldást jelenthetnének a kaotikus olaszországi forgalomra. 
 

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!