Friss hírek

2004.12.24. 12:14

Hasznos információ az ünnepekre

December 24-én 15 óráig lehet vásárolni, a BKV járatai 16 óráig szombati menetrend szerint közlekednek. A MÁV és a VOLÁN mentesítő járatokat indít az ünnepek alatt.

BAMA

Vásárlás december 24-én: 15 óráig
Egyes üzletek egészen 15 óráig várják a vásárlókat, de a legtöbb helyen 14 órakor zárnak. December 25-én és 26-án a vendéglátó és a szórakozóhelyek, a benzinkutak, az édesség- és virágboltok, egyes nonstop üzletek, valamint a kiemelt idegenforgalmi helyeken az ünnephez kapcsolódó szolgáltatást nyújtó üzletek kivételével zárva tartanak az üzletek.

Ingyenes fővárosi parkolás
December 24-től január 2-ig két kiemelt zóna kivételével nem kell parkolási díjat fizetni Budapesten. A főpolgármester döntése értelmében ebben az időszakban csak a Budai Várban és a Margitszigeten parkoló autók tulajdonosainak kell díjat fizetniük a várakozásért.

Karácsonyi közlekedés
16 óráig a szombati menetrend szerint járnak a BKV járatai december 24-én. Este a gyakrabban közlekedő éjszakai autóbuszokkal lehet utazni, amelyek az éjjeli időszakhoz képest délután sűrűbben, 15-30 percenként járnak A metró és a földalatti mindegyik végállomásról 15.30-kor indul utoljára. A HÉV-szerelvények a külső végállomásukról befelé 15.15-15.30 közötti időszakban (kivéve a 14.30 órakor Ráckevéről induló HÉV-et), belső végállomásukról kifelé 15.50-16.10 óra között indulnak utoljára. Az autóbuszok, trolibuszok és villamosok december 24-én 16 órakor indulnak utoljára a végállomásokról. Ahol a csatlakozó járatok érkezése szükségessé teszi, a csatlakozás bevárásával, ennél valamivel később indul az utolsó jármű. A metróállomásokról induló mindegyik felszíni járat megvárja az utolsó metrót, a csepeli és a békásmegyeri autóbuszok megvárják az utolsó HÉV-et, a hűvösvölgyi autóbuszok az utolsó 56-os villamost, a Rákoskeresztúrról induló járatok az utolsó 61E jelű autóbuszt, valamint a 94-es autóbusz megvárja az utolsó 54-es autóbuszt. A fogaskerekű a Városmajorból 16.00 órakor, a Széchenyi-hegyről 16.25-kor indul utoljára. December 25-én és 26-án a járatok a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

Volán- és MÁV-menetrendek
A Volánbusz járatai és a vidéki Volán-társaságok buszjáratai december 24-én, pénteken szabadnapi menetrend szerint, míg december 25-26-án munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. December 27. és 31. között úgynevezett tanszüneti munkanap szerint járnak a buszok. Január 1-jén munkaszüneti napok, január 2-án a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje szerint járnak a buszok.

A MÁV vasútvonalain mentesítő vonatok segítik a könnyebb eljutást az ünnepek ideje alatt. A kedveltebb vonatok a szokásosnál több kocsival indulnak útnak. A személyszállító vonatok december 23-án a pénteki napra, december 24-én a szombati napra, 25-én az ünnepnapra, 26-án a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek. December 31-én a munkanapra, január 1-jén az ünnepnapra, 2-án a vasárnapra érvényes a vasúti menetrend. Az ünnepi vasúti forgalom ideje alatt mentesítő vonatok is segítik a könnyebb eljutást. A kedveltebb vonatok a lehetőségekhez képest több kocsival indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!