Friss hírek

2004.12.01. 13:06

Budapesti irodát nyitott az amerikai Kelly Services

Budapesten nyitotta meg első irodáját a kelet-közép-európai régióban a világ vezető munkaerő-közvetítéssel és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cége, az amerikai Kelly Services - jelentette be Carl Camden, a Kelly Services elnök-vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

BAMA

Magyarországon jelenleg az állások 60 százalékát személyes kapcsolatok útján töltik be, s csupán 40 százalékuk kel el  újsághirdetés vagy pályázat, illetve fejvadász közvetítésével -  mondta Jónás Anikó, a Kelly Services Magyarország Kft. ügyvezető  igazgatója. 

A munkaerő-kölcsönzésre és -közvetítésre szakosodott cégek száma  Budapesten mintegy kétszáz - a piac elsősorban a fővárosra  koncentrálódik -, de közülük csupán nyolc-tíz aktív. 

Jelen vannak a világ legnagyobb munkaerő-közvetítői és  -kölcsönzői, a svájci-francia tulajdonú Adecco, az ír Grafton, a  francia Manpower, az osztrák Frank Walder és a magyar tulajdonú  Multi Job. A piac árbevétele 2003-ban elérte a 20 milliárd forintot,  ami a közvetítési szolgáltatásért kifizetett díj mellett magában  foglalja a közvetített - és a munkaerő-kölcsönző cég állományához  tartozó - munkaerő munkabérét és annak járulékait is.

A Kelly Services Magyarország nem szándékozik belépni az  építőipari, az egészségügyi dolgozók, valamint a turisztikai  szakemberek közvetítésének piacára, elsősorban mérnökök,  informatikusok, pénzügyi és jogi szakemberek, illetve a könnyűipar  és a gépipar területén dolgozók, illetve pályakezdők közvetítését és  kölcsönzését vállalja a világ minden tájára, elsősorban nagy  multinacionális cégekhez.

A magyarországi foglalkoztatottak száma 2004 augusztusa és  októbere között 3,915 millió fő volt, a 15 és 64 év közötti  korosztály 39 százalékát, 2,7 millió főt tartottak nyilván  gazdaságilag inaktívként. Az érintett korosztályból 12 százalék volt  gyesen és 31 százalék korkedvezményes nyugdíjasként élte napjait.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!