Friss hírek

2004.11.02. 13:19

Úszó-vb 2009: Budapest mellett nyolc pályázó

Budapest mellett nyolc város jelezte, hogy otthont adna a 2009-es úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és hosszútávúszó-világbajnokságnak.

BAMA

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) lausanne-i ülésén hozták nyilvánosságra, hogy a magyar főváros mellett Párizs, Athén, Koppenhága, Moszkva, Róma, Stockholm, valamint Dubaj és Tokió is pályázik a 13. vizes vb-re. A helyszínről jövő július 16-án, a montreali vb alatt dönt a FINA.

Az európai városok, így Budapest esélyeit növeli, hogy Montreal után 2007-ben Melbourne lesz a házigazda. A magyar szövetségnek a szóbeli jelentkezés után november 18-ig kell írásban jeleznie, hogy fenntartja-e rendezési szándékát. A MUSZ vezetői írásban kérték az állami támogatást, de a kormányzati háttér mellett szükséges Budapest főpolgármesterének nyilatkozata is, hiszen az úszó-vb-t a FINA tagszövetségével párhuzamosan a rendező város kapja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!