Friss hírek

2004.11.23. 17:21

Ünnepi Budapest

Ünnepi díszkivilágítást kap a főváros a karácsonyi ünnepekre. A fővárosi önkormányzat 101 milliót, az V., a VI., a VIII., a XI. és a XXII. kerület 50 millió forintot áldoz a célra.

BAMA

Ezer fát borítanak fénybe, az oszlopokra 700 üstökös, hullócsillag jellegű díszt szerelnek. A nagyobb főutakon mintegy tíz kilométernyi fényalagutat hoznak létre a vezetékekre akasztott füzérekkel – közölte a részleteket Demszky Gábor főpolgármester. Hozzátette, a karácsonyi díszkivilágítás nem jelent komoly többlet-áramfelhasználást, így mintegy kétmillió forinttal nő a fővárosi villanyszámlája.

A főpolgármester beszámolt arról is, hogy 2005 év elején díszkivilágítást kap egyebek közt a Károlyi-palota, a Deák téri evangélikus templom és az operett színház. A Szabadság híd díszkivilágításához szükséges 440 millió forint felét a főváros biztosítani tudja, megvalósítani azonban csak az államtól remélt többi pénz birtokában tudják. Hasonlóképpen nincs 600 millió forintja a fővárosnak a Parlament díszkivilágítására, aminek csak a tervezési költségét tudják finanszírozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!