Friss hírek

2004.11.15. 14:04

Újra lesz jégpálya a Parlament előtt

Idén újra lesz Parlament előtti műjégpálya, a közbeszerzési felhívás ezen a héten jelenik meg a Közbeszerzési Értesítőben - tájékoztatott a Miniszterelnöki Hivatal illetékese. Idén így immár harmadszorra lehet a téli szünetben korcsolyázni a Kossth téren.

BAMA

A kancellária illetékese tájékoztatott, a jégpályáról szóló kancellária közbeszerzési felhívása még ezen a héten megjelenik a Közbeszerzési értesítőben. Ezúttal december 20-a és január 2-a között lehet ingyen korcsolyázni a parlament épülete előtt. A tervek szerint most is gyermekprogramok, esténként pedig felnőtteknek szóló kulturális programok várják majd az érdeklődőket.

A 2002-es kormányváltást követően hagyományteremtő szándékkal teremtett lehetőséget a parlament előtti korcsolyázásra a Miniszterelnöki Hivatal. Akkor tárgyalásos közbeszerzési eljárás során kiválasztott, MSZP-közeli vállalkozás építhette fel az első Kossuth téri műjégpályát, amelyhez Ausztriából bérelték a szükséges berendezéseket és a kulturális programokkal tűzdelt program ötvenmillió forintba került.

Tavaly a jégpályát és a hozzá kapcsolódó gyermekrendezvényeket, illetve az esténkénti jégdiszkót a Zen-Team Kft. szervezhette, a céget immár nyílt közbeszerzéssel választották ki, azt azonban a kancellária nem közölte sem az eredményhirdetéskor, sem pedig később, hogy mennyiért szervezték a programokat.

A Miniszterelnöki Hivatal tavalyi közleményeiből csak annyi derült ki, hogy olcsóbb lesz a program az egy évvel korábbinál. A szervezőnek ráadásul tízmilliós váratlan kiadást okozott a Németországból bérelt, ám meghibásodott jéggyártó berendezés, mert így később nyithatott csak a pálya és a szokatlanul meleg december miatt többször is szünetelt a működése. A Kossuth téri jeget tavaly 110 ezren látogatták meg.

 

 

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!