Friss hírek

2004.11.17. 16:54

Termékdíj-módosítás - Mádl Ferenc aláírta

Aláírta a termékdíj-törvény módosítását Mádl Ferenc köztársasági elnök szerdán.

BAMA

A változó termékdíj-szabályozás miatt az alkoholmentes italokat gyártó cégek érdekképviseletei november 8-án  alkotmányossági normakontroll iránti kérelmet adtak be Mádl Ferenc  államfőhöz, mert a szervezetek szerint a törvénymódosítás  diszkriminatív és piackorlátozó. 

A KVM közleményében tudatja, hogy Mádl Ferenc szerdán  hivatalában fogadta Persányi Miklóst, a szaktárca vezetőjét. "A  miniszter külön kiemelte a hulladékmennyiség növekedése elleni  küzdelmet, amelynek egyik eszközeként az Országgyűlés elfogadta, a  köztársasági elnök pedig most írta alá a termékdíj-törvény  módosítását" - olvasható a közleményben.

A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács (MÁSZ), valamint a  Magyarországi Üdítőital-, Gyümölcslé- és Ásványvízgyártók Szövetsége  (MÜSZ) az aláírást követően maguk is az alkotmánybírósághoz  fordulhatnak utólagos normakontrollt kérve.

Az ásványvizet és üdítőket gyártó cégek érdekképviseleti  szervezetei azt is bejelentették korábban, hogy az ügyben az Európai  Unió illetékes bizottságainál is panaszt tesznek.
A közlemény kitér arra, hogy az államfő és a miniszter  megbeszélésén Persányi Miklós beszámolt a tárca jövő évi terveiről,  a megvalósuló szennyvízkezelési és hulladékgazdálkodási  nagyberuházásokról, valamint a nemzeti parkok fejlesztéséről.

"A miniszter tájékoztatta Mádl Ferencet arról is, hogy a  hétvégén Bukarestben rendezik meg a Magyar-román Környezetvédelmi  Vegyesbizottság második ülését, amelyen az együttműködés különböző  területeinek áttekintése mellett várhatóan szóba kerül a romániai  Verespatakra tervezett aranybánya kérdése is" - áll a közleményben.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!