Friss hírek

2004.11.16. 16:05

Nincsenek jogtalan kerékbilincsek a fővárosban

A Centrum Parkoló Kft. cáfolja a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatójának állítását, hogy törvénytelen kerékbilincselési gyakorlatot folytatna a parkolási társaság, ezért rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentik Varsányi Pétert - tudatta a társaság kedden.

BAMA

"Varsányi Péter, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója minden alapot nélkülözően hamisan közölte (...) hogy a Centrum  Parkoló Kft. jogtalanul kerékbilincsel autókat a fővárosban" - áll a parkolási társaság közleményében. 

Varsányi Péter hétfőn úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a  Centrum Parkoló Kft. huzamosabb ideje végez törvénytelen  kerékbilincseléseket. Kirívó példaként említette, hogy október 29-én  a parkolási társaság emberei több mint 70 kerékbilincset raktak fel  a VII. kerületben, jórészt fővárosi tulajdonú utakon, ahol nincs  működési joguk, illetve a fizető övezeten kívül kerékbilincseltek.

A Centrum Parkoló Kft. emlékeztet rá: a kerékbilincselés  hatósági tevékenység, amit a társaság kizárólag megbízási szerződés  alapján, a kerületi közterületi felügyeletek rendelkezései szerint  végezhet. 

"Társaságunk tehát utasítás alapján, jogszerűen, a hatályos  rendelkezéseket maximálisan figyelembe véve végzi munkáját. Önállóan  semmikor sem helyez fel kerékbilincset" - olvasható a közleményben. 

Azt írják: sajnálják, hogy a fővárosnak "konfliktusai vannak" a  VI., VII., VIII. kerülettel, "s társaságunkról valótlanságokat  állítva próbálnak minket lejáratni". Emellett kezdeményezik Tiba Zsolt főjegyzőnél, hogy vizsgálja  ki: "Varsányi Péter köztisztviselőként miként minősíthet egy  magáncéget". 

"Varsányi Péter hivatalos minőségével visszaélve és a bizalmat  felhasználva rágalmazott, becsületet sértett. Ezért ellene jogi  eljárást indítunk" - írják.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!