Friss hírek

2004.11.30. 12:29

Németh Zsolt összehívta a külügyi bizottság rendkívüli ülését

Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökre rendkívüli ülésre hívta össze a testületet, a magyar-román szociális biztonsági egyezménytervezet tárgyában.

BAMA

A bizottság összehívását a fideszes testületi tagok kezdeményezték, és a tanácskozásra meghívták Rácz Jenő egészségügyi  minisztert, valamint Somogyi Ferenc külügyminisztert - mondta a  politikus kedden.

Németh Zsolt közölte: választ várnak arra, hogy az  egyezménytervezet szerint az áttelepülő nyugdíjasok járadékát  Románia fizeti-e jövőben.

"Igaz-e az, hogy az egyezmény nyár óta aláírásra kész, de az  aláírásra csak december 6-án a népszavazás másnapján kerül sor" -  tette fel a kérdést Németh Zsolt.

A külügyi bizottság rendkívüli ülésén azt is megkérdezik majd:  igaz-e, hogy a kormány azért titkolta el az egyezménytervezet létét,  mert az nem illett bele a kettős állampolgársággal kapcsolatos  alaptalan riogatásba. Németh Zsolt szerint az egyezmény aláírása  hozzájárulna ahhoz, hogy a lakosság aggodalmai csökkenjenek.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!