Friss hírek

2004.11.17. 14:21

Medgyessy Péter nem vesz részt a népszavazáson

Felelőtlenség arra biztatni az embereket, hogy vegyenek részt a december 5-i népszavazáson anélkül, hogy valójában tudnák: miről van szó - mondta Medgyessy Péter volt miniszterelnök egy rádióműsorban szerdán. Ezért ő maga sem megy el majd szavazni - tette hozzá.

BAMA

"Felelőtlenség arra biztatni az embereket, hogy anélkül, hogy  tudnák, miről van szó, menjenek el és szavazzanak igennel van nemmel  csupán azért, mert az egyik oldal a hitét az igen mellett tette le,  a másik oldal a hitét a nem mellett tette le" - mondta a politikus a  Klubrádió egy gazdasági műsorában.

Medgyessy Péter szerint a kettős állampolgárság a magyarság  többsége számára érzelmi kérdést jelent, amelyet azonban racionális  módon is meg kell közelíteni. A racionális megközelítés azonban,  mint mondta, nem azt jelenti, hogy mindez mennyibe fog kerülni a  magyar államnak, hanem hogy hosszú távon mi szolgálja a magyar  nemzet érdekét. "De erről nem esik szó" - mondta.

"Csak ezt a felelőtlen, egymás melletti elbeszélést látom és  őszintén fel vagyok háborodva" - hangoztatta, hozzátéve, hogy ebben  nincs különbség a jobb- és a baloldal között. Mint mondta, a komolytalan a kérdésfeltevés, mert "komolytalan a  politikai élet és ez megint a szégyene ennek az egész politikai  világnak".

Kiemelte: ez nem csak a négy parlamenti párt ügye, hanem annál  sokkal szélesebb kört érint, ezért nemzeti kerekasztalra lenne  szükség, ahol a civil szervezetek, a határon túli magyarság  képviselői, akadémikusok és az Európai Unió részvételével "emberi  módon" lehetne arról beszélni, hogy a következő ötven-száz évben  hogy fog kinézni a magyar nemzet jövője Európában.

Hozzátette: azért fontos, hogy ebben az EU is véleményt  alkosson, mert például Románia "perceken belül" tagállammá válik. Mint mondta, Románia csatlakozása a magyar nemzet számára  "létkérdés" az erdélyi magyarság miatt, ezért Magyarországnak nem  kell félnie bővítés újabb szakaszától, de következetesnek kell  lennie abban, hogy a szigorú feltételeket az újaktól is  megköveteljék.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!