Friss hírek

2004.11.18. 10:42

Gyurcsány: beledöglünk ebbe az erős forintba

A gyengébb forint és az alacsonyabb kamatok mellett érvelt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön. A kormányfő szerint az erős forint hatásai a kis- és középvállalkozásokat és az exportőröket érinti leginkább.

BAMA

"Aki ma Magyarországon erős forintot tart fenn, az azt mondja, hogy zárjunk be vállalatokat, csökkentsük a munkahelyek számát, tegyük lehetetlenné, hogy fejlődjön a magyar gazdaság, ezért kell kamatot csökkenteni, és ezért kell ennél egy érdemben gyengébb forint" - mondta a kormányfő a TV2 reggeli műsorában.

Úgy fogalmazott: "a kamatoknak nem azért kellett csökkennie, mert a Monetáris Tanács tagjainak száma bővül, hanem azért kell csökkennie a kamatoknak, mert beledöglünk ebbe az erős forintba".

Hozzátette: azok a kis és középvállalkozók, aki 5-15 embert foglalkoztatnak, és azok, akik exportra termelnek, ma 30 százalékkal kevesebb pénzt kapnak a termékeikért forintban kifejezve, mint három évvel ezelőtt. "(...)munkahelyek tízezrei szűnnek meg" - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!