Friss hírek

2004.11.12. 17:10

Az igazságügy-miniszter lemondását követelte a Lelkiismeret 88 Csoport

Petrétei József lemondását követelte a Lelkiismeret 88 Csoport pénteken délután a szaktárca épülete előtt, mert szerintük az igazságügy-miniszter valótlan kijelentéseket tett a kettős magyar állampolgársággal kapcsolatban.

BAMA

A mintegy harminc demonstráló "apáink haltak Magyarországért. Hiába?" és "Deák Ferenc forog sírjában" feliratú  transzparensekkel jelentek meg a szaktárca épülete előtt. A  rendezvényt mintegy húsz rendőr biztosította a  tér különböző  pontjain. (Lelkiismeret88 Csoport)

Kocsis Imre, a csoport vezetője felolvasta petíciójukat,  amelyben azt hangsúlyozzák, hogy Petrétei József több valótlan  kijelentést tett a közelmúltban. A csoport felhívta a miniszter  figyelmét, hogy a Büntető törvénykönyv szerint aki a népszavazás  során az arra jogosultat megtévesztéssel befolyásolni törekszik,  bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel  büntetendő. 
Véleményük szerint a miniszter rendszeresen hazardíroz "a  határon túl élő honfitársaink kárára". 

Kocsis Imrétől Maróti Zsolt, a szaktárca osztályvezetője vette  át a petíciót.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!