Friss hírek

2004.11.25. 14:31

Átadták a Széchényi Ferenc-emlékérmet

Garam Éva régész, Járó Márta restaurátor és az Aggteleki Nemzeti Park részesült az idén a Széchényi Ferenc-emlékéremben, a Magyar Nemzeti Múzeum elismerését csütörtökön adták át az intézményben.

BAMA

A múzeumért kifejtett kiemelkedő teljesítmények elismerésére  1989 óta adományozott kitüntetést Kovács Tibor főigazgató nyújtotta  át Garam Évának és Járó Mártának, valamint Salamon Gábornak, az  Aggteleki Nemzeti Park igazgatójának.
 
A díjat azon aktív vagy nyugállományú dolgozók kaphatják meg, akik legalább negyedszázadon át dolgoztak megszakítás nélkül a  Magyar Nemzeti Múzeumban, és munkájukat magas színvonalon, az  intézmény falain kívül is elismerten végezték.

Emlékérem adományozható továbbá annak a természetes vagy jogi
személynek, aki, illetve amely kiemelkedő módon segítette szakmai
munkájában a múzeumot. 

Az ünnepség hagyományosan a múzeum születésnapjához, november  25-éhez kötődik; gróf Széchényi Ferenc 1802-ben - királyi engedély  birtokában - e napon alapította az intézményt. 

Az ezüst emlékérem Csíkszentmihályi Róbert ötvösművész munkája.  Előlapján az Aranygyapjas Rend díszruháját viselő Széchényi Ferenc  mellképe, a hátlapon a múzeum épületének szimbólummá vált képe  látható.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!