Friss hírek

2004.10.15. 11:49

Újabb gyanúsított az aszódi pénzszállító elrablása kapcsán

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Pest megyei rendőrök az aszódi pénzszállító autó elrablása kapcsán. A PMRFK október 13-án állította elő a nyíregyházi R. Sándort, a 29 éves férfit bűnpártolás vétség elkövetésének alapos gyanúja miatt hallgatták ki.

BAMA

 A nyomozás során megállapították, hogy a férfi a rablás  elkövetésével gyanúsítható, K. Károlynak 2004. szeptember 1-ét  követően segítséget nyújtott, hogy Pilismaróton rejtőzködjön, majd  kérésére több lakást és házat is bérelt. Ezenkívül szeptember 1. és  október 1. között több üzenetet is továbbított K. Károly  megbízásából.
     R. Sándor őrizetbe vételével az aszódi fegyveres rablás  gyanúsítottjainak száma 13-ra emelkedett.
     A rablással kapcsolatban a PMRFK továbbra is körözi egy 44 éves  tokod-ebszőnybányai, valamint egy 30 éves budapesti lakost.
     Az aszódi pénzszállító elrablása kapcsán a rendőrök október 7-én  délután Pilismaróton fogták el K. Károlyt, aki ellen fegyveres  rablás miatt volt érvényben elfogatóparancs - erősítette meg  korábban Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóreferense az  MTI értesülését.
     A hatóságok gyanúja szerint K. Károly részt vett tavaly májusban  Aszódon egy pénzszállító autó elrablásában.
     Az aszódi OTP-fiók hátsó bejáratához érkező pénzszállító kocsit  akkor három, fekete ruhás, álarcos fegyveres támadta meg. Az autóból  gyanútlanul kiszálló egyik kocsikísérőre pisztolyt fogtak, a két  bent ülő kísérőt pedig, géppisztollyal a levegőbe adott lövésekkel,  kiszállásra kényszeríttették.
     A rablók ezután magukhoz vettek egy, a raktérben lévő pénzes
 kazettát, s egy lopott fehér autóval Erdőkertes felé menekültek.
     K. Károlyt egy pilismaróti családi házban fogták el. A
 gyanúsított ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres
 rablás alapos gyanúja miatt indít eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!