Friss hírek

2004.10.22. 18:05

Megemlékezések és programok a fővárosban

Az 1956-os forradalom évfordulóján a megemlékezések mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket Budapesten: hagyományos fáklyás menet, ünnepségek, korhű járművekből álló konvoj, gyermekrajz-verseny, fotókiállítás, filmvetítés és történelmi idegenvezetés.

BAMA

október 23. szombat
08.30-13.00 Élő Múzeum: miskolci, debreceni, pécsi, soproni, veszprémi, és budapesti színészek és bábosok történelmi tablókat, hétköznapi jeleneteket keltenek életre az 1956 és 1989 közötti időszakból, korhű járművek és teherautók platóin. A konvoj a Szoborparkból indul, hogy azután az Erzsébet hídon, a Kiskörúton és az Andrássy úton keresztül érje el végállomását a Felvonulási téren, miközben megáll az Operánál és a Bajza utcánál.

13.00-18.00 Élő Múzeum: kiállítás és a társulatok előadásai a Felvonulási téren.
10.00-17.00 Interaktív nap a Millenárison: A családok gyermekrajz-, és egyéb versenyeken, folklórműsorokon, interaktív vetélkedőn vehetnek részt, fotókiállítást és filmvetítést nézhetnek, élvezhetik - egyebek között - a Duna művészegyüttes és a Ládafia Bábszínház előadásait, miközben jelmezes statiszták sétálnak a kertben, és rikkancsok forradalmi újságot osztogatnak.
10.00-18.00 Látványutca a Lövőház utcában (a Fény utca és a Margit krt. között): kiállítás korabeli járművekből, tankkal és mentőautóval, sőt benzinkúttal. Történelmi játszóház, interaktív programok, óránként történelmi idegenvezetés.

október 24. vasárnap
10.00-18.00
Élő Múzeum: kiállítás és a társulatok előadásai a Felvonulási téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!