Friss hírek

2004.10.25. 16:39

Két budapesti kórház is sztrájkol kedden

A budapesti Heim Pál Gyermekkórház és a Budai Gyermekkórház dolgozói is részt vesznek a keddi egészségügyi sztrájkban. Az EDDSZ jobb bér- és munkahelyi feltételekért hirdette meg országos figyelmeztető sztrájksorozatának negyedik akcióját.

BAMA

Országszerte húsz egészségügyi intézmény csatlakozott a reggel nyolc órától délután négyig tartó munkabeszüntetéshez, Pécsett és Miskolcon utcai demonstrációt is szerveznek. Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Cser Ágnes közölte: az országos sztrájkbizottság kilátásba helyezi, hogy november 3-án ismét sztrájkot hirdet azoknak, akik eddig nem tudták megszervezni a munkabeszüntetést. Gyenes Géza, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára elmondta, hogy a testület továbbra is támogatja a sztrájkot és a követelések minden pontjával egyetért.

A szaktárca továbbra is azon az állásponton van, hogy a sztrájk nem célravezető, a megoldást tárgyalóasztal mellett kell keresni. Az Egészségügyi és Szociális Érdekegyeztető Tanács (ESZÉT) november elején ül össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!