Friss hírek

2004.10.20. 13:05

Az elszegényített állam kiszolgáltatottá válik a Fidesz szerint

A Fidesz szerint a közvagyon további kiárusítása az emberek, az állam tudatos elszegényítését jelenti - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

BAMA

Mint mondta, az elszegényített állam kiszolgáltatottá válik.
Közölte, hogy ez egy szándékos stratégia része, amelynek az a  lényege, hogy a kormánypártok félnek a demokráciától.

Kövér László álláspontja szerint a privatizáció története  1999-ben lezárult. Hozzátette: ekkor jelentek meg Magyarországról  olyan jelentések, például az OECD jelentése, amelyek szerint az  országban kiépült a piacgazdaság.

A politikus szerint a további magánosításnak nincs gazdasági  célszerűsége és ezt, mint mondta, jól lehet érzékelni a  kormánypártok fideszes felvetéseire érkező reagálásokból. Kövér László választ vár arra, hogy mire fordították a több ezer  milliárd forintos állami kölcsönöket, és például a Postabank  eladásából származó 101 milliárd forintot.

"Hol a lé?" - tette fel a kérdést a politikus, aki szerint a  megfogalmazás Kuncze Gábor SZDSZ elnök és Gyurcsány Ferenc  miniszterelnök stílusában most így "trendi".

Közölte, hogy ha az ország lakosai között felosztották volna a  felvett kölcsönök összegét és a privatizációból befolyt bevételeket,  minden lakos több mint 300 ezer forintot kapott volna kézhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!