Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.01. 22:47

Lukakunak semmi sem jött össze, Belgium búcsúzott

Gól nélküli döntetlennel ért véget a horvát-belga rangadó a katari világbajnokság F-csoportjában, amely előbbinek elég volt a továbbjutáshoz, utóbbinak nem.

Kun Attila

Minden Lukaku arcára van írva...

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Rungrodzs Jongrit

F-csoport, 3. forduló
Horvátország–Belgium 0-0 
Al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 43984 néző, vezette: Taylor (Beswick, Nunn - angolok).
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer, 90+2.) – Kramaric (Pasalic, 64.), Livaja (Petkovic, 64.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Belgium: Courtois – Dendoncker (Tielemans, 72.), Alderweireld, Vertonghen – Meunier (E. Hazard, 87.), Witsel, De Bruyne, Castagne – Trossard (T. Hazard, 59.), Carrasco (Doku, 72.) – Mertens (Lukaku, a szünetben). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

Az előző világbajnokság ezüst- (Horvátország) és bronzérmese (Belgium) azzal a tudattal feszült egymásnak, hogy előbbinek már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz, utóbbinak pedig gyakorlatilag kötelező győznie ugyanehhez. A horvátok előtt már az első percben adódott egy lehetőség, de Perisic lövése elkerülte a kaput. A 16. percben büntetőhöz jutott Horvátország, de a játékvezető egy hangyabokányi les miatt visszavonta azt. Az erős kezdés után aztán alaposan visszaesett a színvonal, a két csapat úgy futballozott, mintha már továbbjutott volna. A horvátok részéről ez nem volt meglepő, a belgákéról már annál inkább, különösen úgy, hogy a másik meccsen Marokkó megszerezte a vezetést Kanada ellen...

A második félidő aztán már sokkal jobb játékot hozott. A belgák felpörögtek, a szünetben beálló Lukaku a 49. percben három méterről Livakovic ölébe fejelte a labdát. A 62.-ben Carrasco került ziccerbe, de lövését blokkolta Juranovic, a kipattanót pedig a nem eléggé éles Lukaku lőtte a kapufára. Ugyanő a 87., majd a 91. percben is kihagyott egy ziccert, így a találkozó gól nélküli döntetlennel végződött. Horvátország ezzel továbbment, Belgium viszont óriási meglepetésre kiesett. Pedig Lukaku egyedül elintézhette volna a nyolcaddöntőbe jutást...

A csoport másik mérkőzésén: Kanada–Marokkó 1-2

A csoport végeredménye: 1. Marokkó 7 pont, 2. Horvátország 5, 3. Belgium 4, 4. Kanada 0.

Továbbjutott: Marokkó és Horvátország.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!