Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.20. 20:47

Gianni Infantino háromévente szeretne vb-t rendezni

Brit sajtóértesülés szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a katari világbajnokság sikerén felbuzdulva azt szeretné, ha a jövőben háromévente lenne vb.

Gianni Infantino újabb reformterven töri a fejét

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Noushad Thekkayil

A Daily Mail azt írja, Gianni Infantinót a téli vb-rendezés kereskedelmi és sportsikere arról győzte meg, hogy a futball tovább fejlődhet és globalizálódhat. A katari torna 6,2 milliárd fontos rekordbevételt hozott, ami 840 millió fontos növekedés a 2018-as oroszországi vb-hez képest. A lap megjegyzi, hogy 2030-ig nem lehetséges a változtatás, mert a 2024 és 2030 közötti versenynaptár tárgyalásai már lassan lezárulnak az érdekelet felek között, a színfalak mögött azonban már megkezdődtek a megbeszélések a témáról. A FIFA nem kívánta kommentálni a Daily Mail értesülését.

Infantino már múlt héten bejelentette, hogy 2025-től már 32 csapatos, egy hónapig tartó klubvilágbajnokságot tervez, páros években pedig márciusban különböző kontinensekről érkezett négy válogatott részvételével minitornákat (FIFA World Series) rendezhetnének, továbbá összevonná a szeptemberi és az októberi válogatott hetet, így egy – a klubok és a nemzeti csapatok közötti – utazást megspórolna az érintett játékosoknak, az együttesek pedig négy meccset egy blokkban tudnák le.

A FIFA-elnök korábbi terve volt a nagy ellenkezést kiváltó kétévenkénti világbajnokság is, amely végül lekerült a napirendről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!