Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.20. 20:57

"A forgalmat sem tudja irányítani"

Maradona alkalmatlannak tartotta az argentinokat vb-címre vezető Scalonit.

Forgalmat lehet, hogy nem, de futballcsapatot tud irányítani Lionel Scaloni

Forrás: MTI/EPA

Fotó: RONALD WITTEK

Diego Maradona annak idején hevesen kritizálta Lionel Scaloni szövetségi kapitányi kinevezését, aki most úgy vezette világbajnoki győzelemre az argentin válogatottat, hogy korábban egyáltalán nem volt vezetőedző felnőtt csapatnál.
Scalonit 2018 nyarán ideiglenes kapitánynak, két felkészülési meccs erejéig nevezték ki Jorge Sampaoli helyére, aki az oroszországi világbajnokságot követően távozott, miután csapatával a nyolcaddöntőben kiesett. A korábbi jobbhátvéd azt megelőzően a korosztályos válogatottat irányította és segédedző volt az A válogatott mellett.

Diego Maradona a kinevezéskor éles kritikát fogalmazott meg Scalonival szemben. „Még a forgalmat sem tudja irányítani, akkor hogyan adhatjuk oda neki a válogatottat? Mindannyian megőrültünk?” – fakadt ki a 2020 novemberében elhunyt legenda, aki 2008-tól 2010-ig volt Argentína szövetségi kapitánya, a 2010-es vb-n negyeddöntőig jutott a csapattal.

Scaloni aztán alaposan rácáfolt a kétkedőkre. Előbb a 2019-es Copa América végéig hosszabbították meg szerződését, itt harmadik lett az argentin csapattal, majd a katari világbajnokság végéig tolták ki megbízatását. Meghálálta a bizalmat, 2021-ben Argentína megnyerte a dél-amerikai kontinenstornát, most pedig a világbajnoki címet is megszerezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!