Kár volt megnézni

2022.11.23. 14:31

Túlvagyunk a vb legunalmasabb meccsén is

A labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának első mérkőzésén Horvátország gól nélküli döntetlenre végzett Marokkóval.

Herczeg István

Horvátország és Marokkó a vb legunalmasabb meccsét játszotta eddig

Forrás: AFP

Vannak olyan mérkőzések, amelyek attól függetlenül, hogy 0-0-ra végződnek, jók. Élvezetesek, nézhetőek, lüktetőek. Nos, az F-jelű négyes nyitómeccse, a Horvátország-Marokkó nem ehhez a csoporthoz tartozott. Pedig a horvátok személyében az előző vb ezüstérmese volt a pályán, és a történelem során mindössze egy alkalommal játszottak világverseny 0-0-t, így bízhattunk egy jó mérkőzésben. 

Hiába birtokolták hatvan százalék fölött a labdát a horvátok, csak két távoli lövésből tudtak némi veszélyt jelenteni a marokkói kapura az első 45 percben: Perisic több mint 30 méterről, Modric 18-ról lőtt fölé. 

A másik oldalon a két topligás támadó, Hakim Zijes (Chelsea) és Juszef en-Nesziri (Sevilla) összjátéka hordozott némi veszélyt magában a horvátokra nézve, de egyórányi játék után is csak egy kaput eltaláló lövést jegyezhettek fel az afrikaiak. A 65. percben pedig a PSG klasszisa, Asraf Hakimi lőtt messziről kapura, de Dominik Livakovic védett. 

A maradék játékidő méginkább petyhüdt volt, világosan látszott, hogy semmi mást nem várnak jobban a játékosok, mint a mérkőzés végét jelző sípszót. Ez végül be is következett, így gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó. 

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

F-CSOPORT, 1. forduló
Marokkó–Horvátország 0–0
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer, 79.) – Vlasic (Pasalic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 71.), Perisic (Orsic, 90.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Marokkó: Bono – Hakimi, Szaissz, Agerd, Mazraui  (Attijat Allah, 60.) – Unahi (Szabiri, 81.), Amrabat – Zijes, Amallah, Bufal (Abde, 65.) – en-Nesziri (Hamdallah, 81.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.    

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!