Alázat

2022.11.23. 11:00

Tisztelet! A japán szurkolók tettéről beszél az egész világ

Szokás mondani, amikor egy jó értékrendű emberrel találkozunk, hogy „ha több lenne ilyenből, sokkal jobb lenne a világ.” - Ez biztosan igaz a Japán szurkolókra, akik nem először takarították ki a stadiont.

Kemma.hu

Az E-jelű négyes küzdelmeire, amelyben Japán mellett Németország, Costa Rica és Spanyolország szerepel, még várni kell kicsit, de így is vannak már japán szurkolók Katarban. Egy csoportjuk természetesen kíváncsi volt a katari foci-vb nyitómérkőzésére, majd a lefújás után valami olyat tett, ami a fél világot meghökkentette. Egy helyi szurkoló, Omar Farooq videóra is vette, ahogy a japán szurkolók körbejártak a stadionban, és összegyűjtötték a szemetet a többi néző után. De úgy, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. 

„A japán szurkolók úgy döntöttek, kitakarítják maguk után a stadiont. Pedig ez nem is az ő meccsük volt” – mondta megdöbbenve a videót készítő helyi szurkoló. Amikor aztán a meglepettségből felocsúdva odament, és megkérdezte őket, miért csinálják, szívszorítóan szép választ kapott:

Mi japánok sosem hagyunk felfordulást magunk után. Tiszteljük a helyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!