Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.21. 23:10

Nem bírt egymással a rutin és a fiatalság

Izgalmas mérkőzésen játszott döntetlent az Egyesült Államok és Wales.

Kun Attila

Gareth Bale tizenegyesből egyenlített

Forrás: MTI/AP

Fotó: Ashley Landis

A két csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, az első komoly lehetőségre is csak 10 percet kellett várni. Előbb Rodon saját kapujára tartó fejesét védte reflexmozdulattal Henessey, majd néhány másodperccel később Sargent fejelt kapufát. Az amerikaiak ezt követően is uralták a játékot, aminek a 36. percben meg is lett az eredménye: egy villámgyors akció során Pulisic ugratta ki a korábbi világklasszis aranylabdás, George Weah fiát, Timothyt, aki 11 méterről külsőzött a walesi kapu bal alsó sarkába. 

A második félidőben Wales már támadóbb felfogásban lépett fel, ami aztán helyzetekben is jelentkezett. Turner előbb Davies fejesét védte bravúrral, majd Moore tévesztett néhány centivel, ugyancsak fejjel. Wales egyre nagyobb erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, próbálkozásait pedig siker koronázta. Zimmerman szabálytalankodott Bale-lel szemben a tizenhatoson belül, a sértett pedig kegyetlenül a kapu bal oldalába vágta a megítélt büntetőt. Egyik csapat sem elégedett meg a döntetlennel, a hátralévő időben is őrületes tempóban játszottak a csapatok, de egyre inkább érezhető volt, hogy a rutinosabb walesiek már nehezen bírják az iramot a fiatal amerikai csapattal szemben. Ennek ellenére kihúzták a hátralévő időt, így megszületett a világbajnokság első döntetlenje – a játék képe alapján igazságosan.

B-csoport, 1. forduló
Egyesült Államok–Wales 1-1 (1-0)
Al-rajján, Ahmad bin Ali Stadion, 43418 néző, vezette: al-Dzsasszím (al-Marri, al-Makalé - katariak).
Egyesült Államok: Turner – Dest (Yedlin, 74.), Zimmerman, Ream, Robinson – Musah (Acosta, 74.), Adams, McKennie (Aaronson, 66.) – Weah (Morris, 88.), Sargent (Wright, 74.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter.
Wales: Henessey – Mepham, Rodon, B. Davies – Roberts, Ampadu (Morrell, 90+5.), Ramsey, Wilson (Thomas, 90+3.), N. Williams (Johnson,
79.)– Bale, James (Moore, a szünetben). Szövetségi kapitány: Rob Page.
Gólszerző: Weah (36.), illetve Bale (82. - tizenegyesből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!