Musah

2022.11.21. 15:15

Még csak 19 éves, de négy ország közül választhatott volna az amerikai válogatott

A Valencia középpályása, Yunus Musah végül az amerikaiakkal utazott a katari vb-re.

Kemma.hu

Yunus Musah a Valencia csapatából érkezett a katari vb-re, hogy amerikai színekben játsszon

Forrás: U.S. Soccer/Facebook

Az Amerikai Egyesült Államok válogatottjának 19 éves játékosa már most gazdag és kalandos utat tudhat maga mögött. Ghánai szülei amerikában nyaraltak, amikor beindult a szülés, így New Yorkban látta meg a napvilágot. Ezután azonban Olaszországba költöztek. Itt is kezdett focizni. 

Musah fiatalként az Egyesült Államokban, Ghánában és Angliában játszhatott. 2016-ban az angol U15-ös válogatottban is bemutatkozott, és képviselte is a szigetországot 18 éves koráig. 2020-ban fogadta el a meghívást az USA felnőtt válogatottjába, és már abban az évben játszott is Wales és Panama ellen. Mindeközben az angolok is szemmel tartották, de 2021-ben végképp az amerikaik mellett tette le a voksát Musah, ahogy a wikipedia-oldalán olvasható. 

Ahogy azt a vb-menetrendünkben is olvashatták, Amerika épp Wales-szel nyitja majd meg a katari meccseik sorát, 21-én, hétfőn, magyar idő szerint 20 órától.

A fiatalember egyébként a spanyol Valenciában játszik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!