Győzelem

2022.11.26. 19:31

Mbappé nyert, Franciaország továbbjutott

Franciaország Kylian Mbappé duplájával 2–1-re legyőzte Dániát a katari labdarúgó-világbajnokság D-csoportjában a 2. fordulóban. Ezzel tovább is jutott a csoportból.

Kemma.hu

Forrás: AFP

Sokszor írtunk már csalódásról ezen a világbajnokságon, és a francia-dán összecsapás sem volt sziporkázó az elején, de végül Franciaországot nem írhattuk fel arra a listára, ahol a csalódást okozó csapatok szerepelnek. A 12. percben egy jobb oldali szögletet követően Varane fejelhetett tisztán, azonban az egyik dán játékos a gólvonalról menteni tudott. Az első félidő hajrájában a dánok is mutattak valamit, egy gyors ellentámadás után Cornelius tüzelt a rövid felső irányába, a lövése viszont kicsivel elkerülte a kaput. A 40. percben aztán újabb francia helyzetet jegyezhettünk fel – Dembélé gurított vissza Mbappénak, aki nagyjából tíz méterről szinte kirúgta a labdát a stadionból. Hiába próbálkoztak becsülettel a franciák, nem sikerült betalálniuk az első játékrészben.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, Mbappé az 57. percben bombázott a tizenhatos vonaláról, ám Schmeichel ezúttal is a helyén volt. Pár perc elteltével Griezmann is a kapu előtt találta magát, de nagyon csúnyán fölé vágta a labdát a tizenhatoson belülről. Bő egy óra játék után végül csak megtört a jég – Kylian Mbappé vezette a védelemre a labdát, majd Theo Hernandezzel játszott össze. A 23 éves csatár a balhátvéd átadásából állítás nélkül passzolt a bal alsó sarokba. 1–0. Nem sokáig örülhettek a franciák, a 68. percben ugyanis jött a hideg zuhany – Eriksen jobb oldali szöglete után Andersen csúsztatott, Andreas Christensen pedig lendületből érkezett, s a léc alá bólintott. 1–1. 

A bekapott gól annyira megfogta Franciaországot, hogy négy perccel az egyenlítő gól után majdnem fordított Dánia, Lindström lövésénél kellett védenie Llorisnak. A hajrában aztán ismét rákapcsoltak a franciák, előbb Tchouaméni fejese jelentett veszélyt, majd Rabiot próbálkozott akrobatikus mozdulattal – mindkét esetet megúszták a dánok. Az utolsó tíz perchez érve Braithwaite is nagy helyzetbe került – a Barcelona korábbi csatára egy jobb oldali begurításra érkezett, kapásból azonban célt tévesztett. A 86. percben Antoine Griezmann a tizenhatos széléről egy fantasztikus beadással találta meg Mbappét, aki közelről megszerezte a második találatát is a mérkőzésen, a franciák újra vezettek. 2–1. Több gól már nem esett.

D-CSOPORT, 2. forduló
FRANCIAORSZÁG–DÁNIA 2–1 (0–0)
Doha, 974 Stadion. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Koundé, Varane (Konaté, 75.), Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Coman, 75.), Griezmann (Fofana, 90+3.), Mbappé – Giroud (Thuram, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
DÁNIA: Schmeichel – J. Andersen, Nelsson, A. Christensen – Kristensen (Bah, 90+2.), Höjbjerg, Eriksen, Maehle – Lindström (M. Jensen, 85.), Cornelius (Braithwaite, a félidőben), Damsgaard (Dolberg, 74.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gólszerzők: Mbappé (61. 86.), ill. Christensen (68.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!