Vb-2022

2022.11.26. 13:19

Ez gyenge volt: Tunézia vereséget szenvedett Ausztráliától

A katari labdarúgó-vb D-csoportjában a ferencvárosi Aissa Laidounival felálló Tunézia 1–0-ra kikapott Ausztráliától

H.I.

Laiduni munkában, de csapata kikapott

Forrás: AFP

Az első tíz percben  a saját térfelüket is alig tudták átlépni az észak-afrikaiak Ausztrália ellen, igaz, gólhelyzetig nem tudott eljutni az ellenfél – köszönhetően elsősorban annak a középpályás munkának, amit Laidouni és a Bundesligában, Kölnben futballozó Eljesz Szkiri végeztek középen. Aztán a 20. perchez érve Tunézia följebb tudta tolta a védekezését, és egy lövésig is eljutott a Svájcban légióskodó Mohamed Dräger révén – még ha a kaput messze el is kerülte a kísérlet. Igen ám, csakhogy  a följebb tolt védekezésnek hamar meglett a böjtje, ugyanis egy kontrával, illetve egy jó keresztlabdával az ausztrálok a szélen a védők mögé tudtak kerülni és Craig Goodwin megpattanó beadásából a japán másodosztályban légióskodó Mitchell Duke csúsztatott fejesével megszerezték a vezetést (ez volt a vb 50. gólja) – ugyanúgy, ahogy egyébként az 1. fordulóban a franciák ellen is vezettek (akkor Goodwin talált be), de akkor négyet kaptak a folytatásban...

Az utolsó húsz perchez érve Tunézia egyre nagyobb erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, lövőhelyzetekig is eljutott, viszont fellazult a védekezése és az ausztrálok is tudtak veszélyes kontrát vezetni, de újabb gól nem született. A meccs képéhez hozzátartozik, hogy időnként mindkét oldalon láthattunk meglehetősen suta megmozdulásokat  (például, amikor az egyik ausztrál arcba rúgta saját magát a labdával vagy amikor egy tunéziai lövőhelyzetben elrúgott a labda fölött). Ausztrália egy nem túl színvonalas meccsen annál fontosabb győzelmet aratott, története harmadik vb-sikerével (2010 után ez volt az első) ugyanis egy lépésre van a továbbjutástól – a dánok ellen az utolsó fordulóban akár már egy döntetlen is elég lehet a továbblépéshez (ha az északiak nem nyernek a franciákkal szemben). Tunézia viszont már csak akkor reménykedhetne továbbjutásban, ha az utolsó fordulóban meg tudná verni a címvédő Franciaországot.

D-CSOPORT, 2. forduló
Tunézia–Ausztrália 0–1 (0-1)
al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. Vezeti: Daniel Siebert (német)    
TUNÉZIA: Dahmen – Bronn (Kesrida, 73.), Meriah, Talbi – Dräger (Szasszi, a szünetben), Szkiri, Laidouni (Kazri, 67.), Abdi – Szliti, Dzsebali (Kenisszi, 74.), Mszakni. Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.
AUSZTRÁLIA: Ryan – Karacic, Souttar, Rowles, Behich – Mooy – Irvine, McGree (Hrustic, 64.) – Leckie (Baccus, 85.), Duke (Maclaren, 64.), Goodwin (Mabil, 85.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Gólszerző: Duka (23.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!