Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.30. 16:01

Egyik csapat sem jut tovább?

Még mindkét válogatott továbbléphet, de ketten együtt nem. Vajon sikerül valamelyiküknek?

Kun Attila

A mexikói kapus, Guillermo Ochoa eddig jól teljesített a vb-n, de most már a támadóknak is fel kellene nőniük hozzá

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nusad Szekkajil

C-csoport

Szaúd-Arábia–Mexikó

Szerda, 20 óra.

Szaúd-Arábia óriási meglepetésre Argentína legyőzésével kezdte a vb-t, a második körben azonban már nem tudta borítani a papírformát és kikapott Lengyelországtól. Az araboknak azonban továbbra is a saját kezükben van a sorsuk, hiszen ha legyőzik Mexikót, továbbjutnak (a Lengyelország–Argentína mérkőzés eredményétől függően akár csoportelsők is lehetnek). Döntetlen esetén is továbbmennek, ha a lengyelek verik az argentinokat, argentin győzelem vagy döntetlen esetén pedig a gólkülönbség dönt arról, hogy továbbmennek-e. Ha Szaúd-Arábia veszít, kiesik.
Mexikó csak győzelem esetén léphet tovább, de a továbbjutásuk ebben az esetben is csak akkor lesz biztos, ha lengyel győzelem születik Argentína ellen. Ha utóbbi mérkőzés döntetlennel zárul, a gólkülönbség dönt Mexikó és Argentína között, ha pedig Argentína nyer, a mexikói-lengyel összevetésben dönt a gólkülönbség. Mexikó tehát akkor sem jut tovább feltétlenül, ha győz ma este.

Lapunk vb-szakértője, az FC Komárno szakmai igazgatója, Vincze István szerint egyikük sem jut tovább.

– Szaúd-Arábia Argentína legyőzésével már eddig is erőn felül teljesített, Mexikó viszont eddig csalódás számomra. Az első meccsükön, a lengyelek ellen tetszett a játékuk, Argentína ellen viszont egyértelműen a döntetlenre mentek. Korábban látványos, jó focit játszottak, ehhez képest eddig még gólt sem lőttek. Őket tartom esélyesebbnek, de szerintem nem születik olyan eredmény, amellyel bármelyikük is tovább juthatna.

A csoport állása: 1. Lengyelország 4 pont, 2. Argentína 3 (3-2), 3. Szaúd-Arábia 3 (2-3), 4. Mexikó 1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!