vb2022

2022.11.23. 16:26

Bemutatkozik a sötét lónak kikiáltott Svájc is

Nem tűnik könnyű ellenfélnek Kamerun.

Herczeg István

A svájciak Kamerun ellen kezdenek.

Forrás: Getty

Fotó: Ozan Kose - Pool

Az első forduló utolsó napjához érkezik csütörtökön a labdarúgó-világbajnokság, hiszen G és a H-jelű négyes is megkezdi. Előbb a G-csoportban Svájc és Kamerun csap össze. Talán a G-csoport tűnik a legkiszámíthatatlanabbnak, hiszen az előbb említett két alakulat mellett Brazíliával és Szerbiábal lesz teljes a négyes, és mind a négy válogatott esélyes lehet a továbbjutásra. Ehhez tenne egy nagy lépést a vb sötét lovának tartott Svájc Kamerun legyőzésével. 

A svájciak kerete tele van európai topligákban játszó futballistákkal. A kapus Yann Sommer talán a futballtörténelem legalulértékeltebb hálóőre, előtte a Manchester City, és a Premier League dobogóján lévő Newcastle United játékosa, nevesen Akanji és Schär mutatja a minőséget, a középpályán pedig Denis Zakaria (Chelsea), Granit Xhaka (Arsenal) és a rutinos Xhedran Shaqiri okozhat problémát a kameruni védőknek. 

A támadóknál Haris Seferovic lehet a kezdő, aki ugyan "csak" a Galatasaray-ban futballozik, de mindig képes gólokat szerezni, helyette pedig a Monaco futballistája, Breel Embolo szállhat be. 

Kamerunnak is vannak topligás spílerei, a kapusuk például az az André Onana, aki az Inter alapembere. A védők közül Nicolas Nkoulou hosszú éveket húzott le Európában, a középpálya motorja pedig az a André-Frank Zambo Anguissa lehet, aki talán Európa legjobb formájában lévő csapatában, a Napoliban alapember. 

Elől sem fogy el a tudomány, Vincent Aboubakart nem kell bemutatni senkinek, de a Bayern Münchenben bizalmat kapó, és ezzel kivirágzó Eric-Maxim Choupo-Moting is szállíthatja a gólokat, nem beszélve a Lyonban parádézó Toko Ekambiról. 

A svájciak remek formában vannak, a Nemzetek Ligájában a spanyolokat és a portugálokat is elverték, viszont a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen Ghánától 2-0-ra kikaptak. Kamerun számára nem volt túl sikeres a felkészülés, az utolsó négy meccsükből egyet sem tudtak megnyerni, pedig olyan együtteseket kellett volna legyőzni, mint Panama vagy Üzbegisztán. 

G-csoport, 1. forduló
11 óra: Svájc-Kamerun

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!