Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.29. 22:56

Anglia játsszi könnyedséggel verte Walest

Nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat.

Kun Attila

Marcus Rasford (balra) és Phil Foden góljai döntöttek

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Georgi Licovszki

B-csoport, 3. forduló
Wales–Anglia 0-3 (0-0)
Al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 44297 néző, vezette: Vincic (Klancnik, Kovacic - szlovénok).
Wales: Ward – Williams (Roberts, 36.), Mepham, Rodon, Davies (Morrell, 57.) – Ampadu, Allen (Colwill, 81.) – Bale (Johnson, a szünetben), Ramsey, James (H. Wilson, 77.) – Moore. Szövetségi kapitány: Rob Page.
Anglia: Pickford – Walker (Alexander-Arnold, 57.), Stones, Maguire, Shaw (Trippier, 65.) – Henderson, Rice (Phillips, 57.) – Rashford (Grealish, 75.), Bellingham, Foden – Kane (C. Wilson, 57.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Gólszerző: Rashford (50., 68.), Foden (51.).

Noha a háromoroszlános gárda volt biztonságos helyzetben a továbbjutást illetően, mégis hatalmas mezőnyfölényben futballozott. A győzelmi kényszerben lévő walesi gárda szinte csak másodpercekre volt képes megtartani labdát, így el sem jutott a rivális kapujáig. A szünet előtt fokozódott az angol nyomás, de a négy éve elődöntős, tavaly Eb-döntős alakulat nem tudott vezetést szerezni.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, csak idő kérdése volt az angol gól megszületése, amire Rashford révén alig öt perc kellett várni a folytatásban, ráadásul egy perccel később Foden végleg eldöntötte a három pont és a továbbjutás sorsát. A hitehagyott walesi együttes a kiesésbe beletörődve futballozott a szigetországi rangadón, az angolok kedvükre dolgozták ki az újabb és újabb helyzeteket, melyek közül Rashford használt ki még egyet. A kialakult háromgólos különbség még a walesi válogatottra nézve volt hízelgő.

Az angol válogatott így csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, Wales egy ponttal, utolsóként kulloghat haza.
 

A csoport másik mérkőzésén: Irán–Egyesült Államok 0-1

A csoport végeredménye: 1. Anglia 7 pont, 2. Egyesült Államok 5, 3. Irán 3, 4. Wales 1.

Továbbjutott: Anglia és az Egyesült Államok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!